Disclaimer

Arrowsweb is een schone startpagina.

Dat betekent dat u op www.arrowsweb.nl of op de dochterpagina's geen bloot, illegale content en ander aanstootgevend materiaal zult vinden.

Op de sites waar vanaf Arrowsweb naar toe is gelinkt zult u in de regel geen bloot, illegale content en ander aanstootgevend materiaal vinden.
Worden deze zaken toch op een site aangetroffen dan wordt de link naar die site verwijderd.

De links op sites waar u vanaf Arrowsweb bent terechtgekomen zijn voor ons niet te controleren. Verderop op deze pagina leest u daar meer over

Het komt er in het kort op neer dat wij niet kunnen voorkomen dat u op sites terechtkomt waarvan de inhoud niet met de eisen van Arrowsweb overeenkomt.

Afgezien dat wij dat niet kunnen: waarschijnlijk zou u het ook niet willen.
U zou het als betutteling ervaren als Arrowsweb kon bepalen welke sites u wel en niet op het scherm kunt krijgen. U wilt immers zelf kunnen kiezen.

Als u een uitgebreide afscherming van de websites die u kunt bezoeken juist wel prettig vindt en u zo'n afscherming niet als betuttelend ervaart: Denk dan eens na over een Filternet. www.filternet.nl daarmee bent u beter afgeschermd dan met Arrowsweb, maar is uw keuzevrijheid beknot.

Hieronder wordt de werkwijze van Arrowsweb uitgelegd.

Zoals gezegd: de werkwijze van arrowsweb betekent helaas niet dat u nooit ongewild kunt worden geconfronteerd met dingen die u niet op uw scherm wilt krijgen.
Hoe dat ondanks onze controles niet helemaal te voorkomen is, leest u hier.
Eerst even iets over de werkwijze van Arrowsweb
Hoe komt een link op Arrowsweb?
In de regel wordt een link aangemeld via het aanmeld formulier.
Vervolgens wordt de site door de webmaster bekeken en gecontroleerd.
Voldoet de site aan de regels van Arrowsweb, dan wordt er een link gemaakt naar die site.
Op het moment dat er op Arrowsweb of op een dochterpagina een link wordt gemaakt naar een willekeurige site dan voldoet die site dus 100 % aan de eisen die daarvoor gelden.
kortom Die site is schoon.
Aangezien een website gemiddeld eens in de twee weken wordt geupdated is het mogelijk dat (nadat een link naar die site op Arrowsweb is geplaatst) De inhoud van de site zodanig wordt veranderd dat die website niet meer aan de eisen van arrowsweb voldoet.
Ondanks dat de sites waar vanaf Arrowsweb naar is gelinkt regelmatig worden gecontroleerd, is het voor de webmasters van Arrowsweb en haar dochterpagina's onmogelijk om alle websites continue in de gaten te houden.
Het controleren gebeurt regelmatig met een speciaal programma.
Die meldt de "foute"sites. Daarnaast worden de sites met enige regelmaat door de webmasters gecontroleerd.
Wordt een foute link gevonden, dan wordt die link verwijderd.
Op deze manier is de kans dat u op de sites waar vanaf Arrowsweb naar toe is gelinkt met onaangename verrassingen wordt geconfronteerd is hierdoor uiterst klein.

Hoe zit dat bij doorklikken op een andere pagina?
Veel sites waar vanaf Arrowsweb weer naar toe wordt gelinkt hebben zelf ook weer links naar andere sites.
Die links zijn niet door ons gecontroleerd en zijn redelijkerwijs ook niet te controleren.
Waarom niet laten we aan de hand van een rekenvoorbeeld zien.

Op de dochterpagina's van Arrowsweb staan gemiddeld zo'n 300 tot 400 links naar evenzoveel sites.
Als we er vanuit gaan dat er op elke site waar vanaf Arrowsweb naar toe wordt gelinkt, gemiddeld 20 links links staan dan komen we dus op 300 a 400 keer 20 = 6000 tot 8000 links.
in dit rekenvoorbeeld gaan we ervan uit dat het controleren van een website 1 minuut duurt (in praktijk duurt het veel langer) dan hebben we dus minstens 6000 minuten nodig om alle sites te controleren.
6000 minuten is 100 uur, dat betekend dat het controleren van die links per dochterpagina dan minstens 2,5 week zou kosten uitgaande bij een werkweek van 40 uur. In de 2,5 week zijn veel sites weer geupdated en zouden wij weer opnieuw moeten beginnen.
Afgezien van dat een degelijke controle onuitvoerbaar is, zou ook een dergelijke controle geen 100% garantie geven dat u nooit ongewild op een "foute" site terecht kunt komen.

Komt u een link tegen die niet - of niet meer- op Arrowsweb thuishoort, mail dan a.u.b de webmaster of typ een berichtje in het invulvenster onder aan de dochterpagina's.
Foute links worden zo snel mogelijk verwijderd.

Uit het bovenstaande zal u duidelijk zijn dat nooit aansprakelijk zijn als u via Arrowsweb op een "foute"site terechtkomt.

Wilt u een uitgebreide afscherming van de websites die u kunt bezoeken
en vindt u het niet vervelend dat iemand anders uitmaakt welke websites u wel en niet kunt bezoeken
Dan is Filternet iets voor u.

www.filternet.nl

 

 

terug